Wat maakt klassieke trouwringen precies zo tijdloos?

Een trouwring draag je bij voorkeur niet voor eventjes, maar wel je hele leven lang. Daarom durven zelfs de grootste fashionistas de modetrends al eens links te laten liggen om voluit voor klassieke trouwringen te kiezen. Maar hoe ziet zo’n klassieke ring er nu precies uit en wat maakt ze net zo tijdloos?

eigenschappen van klassieke trouwringen

Uiteraard is elke trouw- of verlovingsring uniek, maar toch zijn er enkele eigenschappen die relatief vaak terugkeren. Zo zal je bij klassieke trouwringen merken dat er voornamelijk gebruik gemaakt wordt van witgoud, geelgoud en/of platina. Traditionele materialen dus die al vele tientallen jaren in de smaak vallen. Trouwringen met meerdere kleuren of in rosé goud worden dan weer eerder als modetrends gezien en komen bijgevolg komt het minder vaak voor in klassieke trouwringen. Het credo ‘eenvoud siert’ is hier dus zeker enigszins van toepassing.

Dat laatste geldt ook voor de extra decoraties. Klassieke trouwringen bevatten soms wel extra steentjes, maar dan eerder subtiel. Gaat het om een gelijkaardig ontwerp maar met een opvallende steen, dan heb je wellicht eerder met een klassieke verlovingsring te maken. Al kan het uiteraard ook als trouwring. Jouw eigen voorkeur is uiteindelijk steeds het allerbelangrijkste.

Klassieke trouwringen hoeven niet saai te zijn

Door bovenstaande beschrijving dat je misschien dat klassieke trouwringen wat saai zijn en weinig ruimte laten voor creativiteit, maar dat klopt zeker niet. Je kan namelijk dezelfde tijdloze klasse behouden, terwijl je toch enkele persoonlijke toetsen aanbrengt. Zo kan je klassiek en modern combineren door een parel- of sierrand op de ring te laten verwerken.

Nog persoonlijker wordt het als je kiest voor een gravure in de trouwring, een edelsteen met een speciale betekenis of een herwerkt familiestuk. Bij Brucaro kunnen we namelijk oud goud smelten en er een volledig nieuwe trouwring mee maken. Op die manier draag je de geschiedenis van de familie steeds bij je, maar dan wel in een gloednieuw ontwerp.

Bij Brucaro houden we niet alleen rekening met jouw voorkeuren, maar ook met de kledij die je draagt op de grote dag. Breng dus gerust jouw outfit of een foto mee, zodat we je juwelen hierop kunnen afstemmen. Dan gaat het niet alleen om je trouwring, maar eventueel ook een armband, halsketting of oorringen. Pas dan is je outfit echt helemaal af!

 

Trouwringen op maat bij Brucaro

Heb jij een uitgesproken voorkeur voor tijdloze, klassieke trouwringen of mag het toch wat moderner zijn? Eerder nood aan inspiratie voor klassieke verlovingsringen? Dankzij ons maatwerk kunnen we bij Brucaro steeds een oplossing aanbieden die je als gegoten zit. Letterlijk en figuurlijk!

In drie à zes weken – afhankelijk van de moeilijkheidsgraad – maken wij jouw juweel helemaal op maat. Wij maken daarbij onder meer gebruik van schetsen en 3D-prints, om niets aan het toeval over te laten. Hier kan je overigens meer lezen over onze handgemaakte juwelen en hoe ze precies tot stand komen.  Eenmaal de trouwringen klaar zijn, zal het team van Brucaro je contacteren om ze te komen passen. Ook een week voor het trouwfeest kan je nogmaals langskomen voor een finale pasbeurt, zodat minimale aanpassingen eventueel nog mogelijk zijn.

Aangezien er aardig wat bij komt kijken, adviseren we steeds om minstens twee à drie maanden voor je huwelijk al langs te komen voor een afspraak. Vroeger mag uiteraard altijd. Wij ontvangen je met open armen in onze boetiek in het centrum van Kortrijk.