Hoe komen onze handgemaakte juwelen tot stand?

Bij Brucaro zijn we gespecialiseerd in persoonlijk en exclusief maatwerk. Handgemaakte juwelen komen echter niet zomaar tot stand, maar gaan gepaard met een volledig proces. Benieuwd hoe dit precies in zijn werk gaat? We gunnen je graag een blik achter de schermen.

 

Handgemaakte juwelen: van ontwerp tot plaatsing van de diamanten

Om een beter beeld te krijgen van onze handgemaakte juwelen, lichten we graag de verschillende stappen beknopt toe. We gaan dan ook niet ondoordacht te werk, maar mikken op een creatie die jou écht op het lijf geschreven is.

  • Heb je zelf al een schets uitgetekend met jouw droomjuweel of laat je het volledig aan ons over? Alles is mogelijk! Nadat het idee achter het ontwerp is uitgewerkt, maken we een nauwkeurige CAD-tekening.
  • Niet alleen bij het ontwerp is uiterste precisie noodzakelijk, ook bij de effectieve totstandkoming van de handgemaakte juwelen is dat het geval. Met een 3D-printer wordt de CAD-tekening omgezet in een juweel in hars. In deze fase krijgt het juweel dus zijn uiteindelijke vorm.
  • Nu de exacte afmetingen en perfecte pasvorm bekend zijn, wordt het juweel perfect nagemaakt in goud. De technologie van de 3D-printer en het vakmanschap gaan hier dus duidelijk hand in hand.
  • Gravures of diamanten gewenst in het eindresultaat? We zorgen uiteraard graag voor de verfijnde final touch in onze handgemaakte juwelen.

Gebruik van oude juwelen in je gloednieuw pronkstuk

Aangezien we eigenhandig aan de slag gaan met de creatie van juwelen, is het mogelijk om oud goud te smelten en te verwerken in onze handgemaakte juwelen. Enerzijds is dit ideaal voor verouderde juwelen, die je niet meer wenst te dragen. Anderzijds kan het een mooie manier zijn om items met een emotionele waarde steeds dichtbij te hebben. Zowel ringen, halskettingen, armbanden als andere juwelen kunnen bij Brucaro uitwerkt worden. Aarzel dus niet om jouw dromen met ons te delen en de mogelijkheden te bespreken.

Nog vragen of meer info gewenst? Contacteer gerust het team van Brucaro.