Waarom kiezen voor een verlovingsring of trouwring in witgoud?

Heb jij je oog laten vallen op een trouwring in witgoud? Dan ben je zeker niet alleen! Witgoud is een erg populaire keuze, zowel voor verlovings- als trouwringen, en daar zijn enkele heel goede redenen voor.

 

Waarom kiezen mensen voor een verlovingsring of trouwring in witgoud?

Witgoud heeft een warmere uitstraling dan platina en schittert meer dan zilver, dat eerder een grijs-gele schijn heeft. Bovendien kan een verlovingsring of trouwring in witgoud uitstekend gecombineerd worden met diamanten. Vooral witte diamanten komen perfect tot hun recht dankzij de perfecte weerkaatsing in witgoud. Het spiegeleffect zorgt er echter ook voor dat gekleurde diamanten heel mooi combineren met witgoud. Je hebt dus nog steeds heel wat keuze, want witgoud past zowel bij klassieke als moderne ringen.

Een ander voordeel van een trouwring of verlovingsring in witgoud, is het feit dat je deze relatief eenvoudig wat groter of kleiner kan maken. Dat is veel moeilijker met een ring in platina, omdat het materiaal dan erg hard is om te bewerken. Bovendien is witgoud ook budgetvriendelijker dan het erg zeldzame platina. Niet onbelangrijk, want zo blijft er budget over voor een prachtige diamant op je ring.

Hoewel iedereen een trouwring in witgoud kan dragen, is het volgens huidexperts het meest aanbevolen voor mensen met een ‘koele’ huidskleur. Kort samengevat zijn dit mensen die minder snel bruinen in de zomer, maar wel sneller verbranden en blozen. Experts zijn het erover eens dat witgoud het best past bij dit huidtype, al hoef je je hierdoor uiteraard niet te laten afschrikken. Dankzij het maatwerk van Brucaro kan namelijk voor iedereen de perfecte trouwring of verlovingsring in witgoud gemaakt worden.

 

Hoe bekom je precies een ring in witgoud?

Een ring in witgoud heeft eigenlijk dezelfde goudwaarde als de ‘gewone’ goudkleurige ring. Het sieraad wordt echter verguld met een erg dun laagje rhodium, dat een zeldzaam wit edelmetaal is. Dat proces heet dan ook ‘rhodineren’. Ook een samenstelling van geelgoud met palladium, zilver of koper is mogelijk, afhankelijk van het gebruikte goud. Witgoud zelf komt dus niet in de natuur voor.

De belangrijkste conclusie is dus dat witgoud weldegelijk volwaardig goud is, ook al lijkt het volgens sommigen meer op zilver. Waar zilver kan verkleuren en zelfs verbuigen, blijft je ring in witgoud er piekfijn uitzien. 

 

Op maat gemaakte trouwring of verlovingsring in witgoud

Heb je interesse in een trouwring of verlovingsring in witgoud of misschien wel een compleet ander juweel in dit prachtig edelmetaal? Dan ben je bij Brucaro aan het juiste adres. Niet alleen hebben wij in onze collecties verschillende items in witgoud, daarnaast bieden wij ook maatwerk aan. Dat betekent dat we een juweel kunnen maken dat voor de volle honderd procent is afgestemd op jouw voorkeuren.

Nog vragen of meer info gewenst? Contacteer gerust het team van Brucaro.